Lag konto hos SendGrid

Hvis dere skal sende ut for eksempel en invitasjon til en aktivitet til over 1000 personer, så bør dere skaffe dere SendGrid.
SendGrid minsker trusselen for å bli betraktet som spam, og man kan i tillegg ha litt mer oversikt.
Pindena Påmeldingssystem har satt en grense på 1000, for å unngå at vi skal bli sperret.

Pris er på ca 90 kr måneden, men dette baserer seg selvsagt på hva man velger.

Hvordan lage konto hos SendGrid?

1. Gå inn på nettsiden til Sendgrid (Åpner nettsiden https://sendgrid.com/ i en ny fane) og trykk på "Get Started".
  2. Velg ca riktig antall e-poster som dere sender ut hver måned. F.eks. 10 000, og trykk "Next: Chose Plan". Merk: dere kan også velge "Try for Free" som står litt lenger ned på siden.
  3. NB! Sørg for å sjekk informasjon for antall e-poster pr dag og måned FØR dere sender ut noe viktig.
  4. Se på betalingsoversikten, og trykk "Get Started". Det er greit å velge alternativet med "Shared IP" som er litt billigere.
  5. Fyll så inn informasjonen for å opprette en ny bruker, dette går over flere steg.
  6. Da kommer du inn til din profil oversikt.

For at vi så skal kunne koble opp deres konto med deres Påmeldingssystem, så trenger vi informasjon om API-nøkkelen til kontoen.

Hvordan gjøre slik at dere kan knytte den opp mot Pindena Påmeldingssystem?

1. Inne på oversikten fra forrige punkt, gå inn på siden "Settings > API Keys" i venstre menyen.
  2. Trykk på "Create API Key".
  3. Skriv inn et navn øverst på "API Key Name. "Velg "Full access", og trykk "Create & View"
  4. Send oss API nøkkelen.

Etter dere har laget konto, må gjør følgende:

1. Send oss hva som er deres ønskede avsender e-postadresse. Denne vil vi legge inn i systemet, slik at det er standard, istedenfor vår egen noreply@pameldingssystem.no. Merk, dette må være fra deres eget domene, som dere også benytter i Whitelabels.
  2. Følg oppskriften for "Whitelabels". Se følgende artikkel.
  3. Test utsendelse fra Pindena til interne ansatte, samt egne epostadresser (som feks gmail). Om dere her IKKE mottar e-postene, kjør en test om IP adressen er blacklistet. Er den det, si ifra til SendGrid / eller oss, for å be om å flytte til en annen IP adresse. (Merk: det er enklest om dere går direkte til SendGrid, men sier dere ifra til oss, MÅ dere også si brukernavnet og IP adressen).