Hva er SendGrid?

• SendGrid er en type epostsender, som man kan knytte sin egen konto til, og dermed sende e-poster ut fra dem.
  • De er kjent i hele verden, og har kunder som Spotify og airbnb.
  • Fordelen ved å bruke SendGrid ved en masseutsendelse, er at andre epostklienter (som hotmail, gmail og outlook) er "kjent" med de, og skjønner at det ikke kun er spam som blir sendt.
  • Merk: det betyr ikke at e-posten aldri blir lagt i en søppelpost selv om man benytter SendGrid, men det minsker sjansene.
  • Ved å logge inn på deres egen konto på SendGrid, kan dere følge med på alle e-postene som deres sender ut. Dere kan se statistikk over hvor mange som har sett på e-posten, om noen har valgt å trykke Unsubscribe og lignende.
  • Les her om sikkerheten i SendGrid.
  • Les her for en kjapp forklaring av hva det er.
  • Les her for forklaring av epostoversikten.
  • Ved opprettelse av SendGrid konto, så vil dere motta IP adresse fra SendGrid. Vi har opplevd at man kan bli satt på en adresse som har blitt blokkert av noen lister. Dette kan man løse ved å kontakte SendGrid support, og si at man vil bli flyttet over på en ny IP adresse. Man kan også oppgradere sin lisens hos SendGrid, til å stå på sin egen IP adresse.