Lag konto hos Mandrill

MailChimp er en annen epostklient som kan benyttes, som SendGrid, for å sende e-postene fra Pindena. Her må man også skaffe seg Mandrill, som er det MailChimp benytter seg av ved tilknytning til andre.

1. Registrer deg som en bruker på nettsiden https://mailchimp.com/
  2. Fullfør alle stegene for å opprette en bruker og fyll inn nødvendig informasjon om deg og ditt selskap.
  3. Etter fullført registrering, vil du se hovedsiden.
  4. For at det skal fungere å sende via Pindena, må man også legge til "Mandrill". Dette gjøres på Account > Transactional > Add Mandrill.
  5. Slik som vårt bilde ser ut, må man ha en månedlig betaling for å kunne legge til Mandrill. Klikk på "Upgrade", for så å klikke på "Purchase Monthly Transactional Email Plan".

6. Det laveste man kan velge er 1 block, altså 25 000 e-poster til 20 $. Dette må nå betales, før man kan gå videre.

7. Trykk så på "Launch Mandrill". Nå kommer du til Settings siden. https://mandrillapp.com/settings/
  8. Legg her til deres domene, som dere ønsker å sende e-postadresser fra, trykk på +Add. Dette er et domene, ikke en e-postadresse, så skriv da inn hva som står etter e-postadressen dere ønsker bruke. (feks epostadressen til slottet kan være hei@slottet.no, og domenet er da slottet.no). Husk at dere må ha tilgang til domenet dere velger.
  9. Så får du opp en grei oversikt, over det som må gjøres for at dette skal fungere. Trykk først på "Verified Domain". Legg her til din epostadresse, slik at du kan verifisere at du har tilgang til domenet. Da får du en epost hvor du må klikke på linken for å verifisere at Mandrill kontoen får lov til å sende epost fra dette domenet. Husk at dere må ha tilgang til å lese i denne e-postadressen, (eventuelt at samarbeidspartner/kunde leser og trykker for dere).
  10. Neste stegene kan være mer avansert, og dere må her kanskje få hjelp av egen IT avdeling. Husk også at inne på Mandrill, så kan dere trykke på "View DKIM/SPF Setup Instructions" for nærmere info.
  11. Endre deretter på DKIMsettings. Dette gjøres i deres egen DNS.
  12. Endre så på SPF, dette gjøres også i DNS.
  13. Trykk så på Settings > SMTP & API Info. Her er det en knapp som heter "New API Key".
  14. Send oss:
    1. Username
    2. API Key

Merk: kopier teksten, ikke ta bilde.