Bildebehandling, Media (MoxieManager)

For å legge til bilder i Pindena Påmeldingssystem, benyttes tilleggsprogrammet "MoxieManager".

Her kan man gjøre mer enn kun å legge til bilder, da man nemlig kan redigere.

Last opp et nytt bilde, eller trykk på et eksisterende bilde i MoxieManager, og velg Manage > Edit.

Da får man opp to hovedmuligheter: Alter eller Filters.

• Alter
    Det innebærer å endre på størrelsen. Her kan man enten:
    • Resize
      Endre størrelsen på bildet til en spesifikk størrelse.
    • Crop
      Prøv deg litt frem med musepekeren, eller sett det til en spesifikk størrelse.
    • Flip/Rotate
      Her kan du snu og vende på bildet.
  • Filters
    Det innebærer å endre på farger. Her kan man velge mellom følgende filter:
    • Brightness
      Bestem styrken av svart og hvitt lysstyrke i bildet.
    • Contrast
      Endre fargekontrasten i bildet, mot mørkt eller lyst.
    • Exposure
      Gjør bildet gradvis mer mørkt.
    • Gamma
      I likhet med de ovenfor, kan man velge mot lyst eller mørkt.
    • Hue
      Her kan regnbuens farger vises i bildet.
    • Saturate
      Gjør det mørkt, eller hent ut de lyse fargene i bildet.
    • Sepia
      Beige/brun farget filter.
    • Vibrance
      Mulighet for å gjøre fargene sterkere.
    • TriangleBlur
      Gjør bildet blurry/tåkete.
    • Colorize
      Endre på fargene med blå, grønn og/eller rød.
    • Grayscale
      Gjør bildet grått.
    • Invert
      Gjør fargen til "negative".
    • Sharpen
      Gjør bildet skarpt.
    • Emboss
      Gjør bildet mer kornete.

Merk: "Constrain proportions" betyr at man kan velge størrelsen på bildet selv ved å sette inn verdiene.