Søk og filtrering på aktivitetsliste

Fra versjon 6.6 er det mulig å kunne søke i aktivitetsliste og gruppe basert på kategorier og verdier som dere som arrangør legger inn.

Dette kan gjøres ved at man kan legge til kategorier og hvilke verdier som hører til. Dette legger man inn under siden Innstillinger, som gjelder på tvers av siden deres. (NB, kun Superbruker som kan redigere denne siden).

På Innstillinger siden kan man også velge å skjule søkefeltet, slik at det ikke vises på grupper.

På hver enkelt aktivitet kan dere da velge hvilken verdi de hører til.

Søkefunksjonen gjelder både for gruppe i listevisning og selve forsiden.

Hvordan legge inn de ulike verdiene?

Dette er det kun Systemadministrator som har muligheten til. Det gjøres via siden Innstillinger. Tilgjengelig fra lisens Premium.

• Kryss av i ruten for å aktivere filter i aktivitetslistene.

• Trykk på "Legg til" for å legge til nye felt.
  • Eksempel: Vi legger til et nytt felt som vi kaller "Sted", og legger inn følgende verdier: Tønsberg, Sandefjord, Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim, Arendal og Fredrikstad. Her velger vi felttype "Nedtrekksmeny". Aktiviteten kan da kun få en av disse verdiene.

Vi legger til et nytt felt for "Tema". Her legger vi inn verdiene Utvikling, Sikkerhet, Personvern og Marked. Vi bruker felttype "Flervalg", slik at det kan legges til flere stikkord for en aktivitet i kategorien tema. F.eks kan et kurs om IT-sikkerhet tilhøre både Sikkerhet og Personvern.

• Husk å trykk på Lagre knappen før du går ut av siden.

Hvordan velge hva et kurs hører til?

På en aktivitet kan du velge hvilke(n) av de forhåndsdefinerte kategoriene og verdiene som denne aktiviteten hører til. Det blir automatisk lagt til den første verdien.

• På en ny aktivitet står det da "Tønsberg" på Sted. Her kan du bytte til en av de andre alternativene. Du kan kun velge et alternativ, da det er valgt felttype "Nedtrekksmeny".

• Siden vi valgte "Flervalg" som felttype på Tema, kan vi legge til flere av alternativene.

• Vi velger nå hvilke(n) verdi aktiviteten vi jobber med har, og hvordan den burde bli kategorisert og funnet av deltagere.

Hvordan funker dette for deltagere?

De kan nå enkelt søke på deres forside eller i en gruppe etter de forhåndsdefinerte kategori og verdier dere har lagt inn.

Kanskje dere har mange kurs i løpet av et helt år, da er det nå mer lettvint for en deltager å kunne søke på kurs i kun sin by (om dere har lagt inn By som kategori, med underliggende verdier, som feks Sandefjord).