Hva er reCAPTCHA? (Jeg er ikke en robot)

reCAPTCHA er en sikkerhetsfaktor som er aktiv som standard i alle skjemaer. Dette for å prøve å unngå spammere og roboter. 

Slik ser reCAPTCHA ut i påmeldingsskjema for deltageren.

Når må deltageren svare på CAPTCHA?

Deltagere må krysse av i; påmeldingsskjema, kontaktskjema og spørreskjema. (Trenger ikke å fylles ut når de har blitt invitert). Av og til må deltageren utføre en oppgave i form av en visuell test. Dersom du har skrudd av Captcha, vil boksen forsvinne fra skjema, og du risikerer å få falske påmeldinger.

Hvordan svarer deltageren på CAPTCHA?

Deltagere må gjøre det som står beskrevet, og finne de korrekte bilder i en rute på ni. Det kan f.eks være å trykke på bildene som viser fjell, gatenummer, veiskilt og lignende. Det står forklart. Om de ikke får det til, vil det stå et nytt ord for hva de skal finne. Det er også mulig å høre lyd om ønskelig, da er det tall på engelsk som blir lest opp, og man må skrive inn hvilke tall man hører. 

Visull test fra reCAPTCHA

Kan jeg endre språk på CAPTCHA?

reCAPTCHA skal følge språket på datamaskinen til deltageren.

"CAPTCHA er en metode for å skille mennesker fra roboter i forbindelse med utfylling av skjema. Formålet er å unngå falske henvendelser og spam..." Kilde: https://uu.difi.no/krav-og-regelverk/losningsforslag-web/captcha

Svarte dette på spørsmålet ditt? Takk for tilbakemeldingen There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss