Hvordan legge til respondenter i spørreundersøkelsen?

Det spørs litt på hvem man ønsker skal svare på spørreundersøkelse. Det er flere muligheter, men fokuser i denne artikkelen er på "De som har deltatt i en aktivitet":

De som har deltatt i en aktivitet:

1. Her må spørreundersøkelsen være tilknyttet aktiviteten.
    Dette kan gjøres via spørreundersøkelsen > Oppsett > Avansert > velg aktiviteten i nedtrekksmenyen til "Tilknyttet aktivitet".
  2. Respondenter > Importer > Importer fra aktivitet.
    Her blir automatisk alle deltagere fra den tilknyttede aktiviteten, med status Påmeldt eller Bekreftet, lagt til med status NY.
  3. Nå som alle respondentene har status NY, så kan de bli invitert via e-post eller SMS.
  4. For å se hvordan invitasjonsteksten ser ut: Kommunikasjon > Epost-oppsett.
    Her kan du endre på teksten under E-post invitasjonstekst. Du kan også sende test til deg selv.
  5. Nå er det klart for å sende invitasjon til spørreundersøkelsen. Gå via Kommunikasjon > Invitasjon. Her velges automatisk de med status NY. Velg om det skal sendes Nå eller Senere, og om det er via E-post og/eller SMS. Trykk "Send invitasjon".
  6. Etterhvert som de svarer vil status endre seg fra Invitert til Påmeldt.

De som ikke har deltatt i en aktivitet:

1. Hvis spørreundersøkelsen ikke har tilknytning til en aktivitet, så kan du importere en Excel fil. Merk: filmen må ha ihvertfall epostadresse og telefonnummer, ellerså får ikke respondent beskjed om at den er invitert til noe. Respondenter > Importer > Velg Excel fil å laste opp. Følg så steg 3 og utover fra oppskriften over.
  2. Hvis du ikke vet hvem respondentene er fra før av, så kan linken sendes ut. Det må gjøres via f.eks: e-post/SMS fra en annen aktivitet, link lagt ut på nettside eller kanaler som Facebook.