Avvik fra EHF-standarden

EHF Ordering inneholder dessverre ikke all funksjonalitet vi har bruk for så vi har noen avvik fra standarden.

Ordre fra privatpersoner

Det er ikke mulig ifølge standarden for EHF-ordre, men i EHF-faktura er det støtte for privatpersoner. Vi har derfor valgt å bruke samme løsning som i faktura. Det betyr at vi bruker schemeID=ZZZ og mobilnummer som EndpointID:

<cbc:EndpointID schemeID="ZZZ">phone:4712345678</cbc:EndpointID>

Merk: Denne schemeID fører til valideringsfeil.

Vi bruker ikke AdditionalDocumentReference eller InvoiceTypeCode selv om det er påkrevet i EHF-faktura.

Kansellering av ordre

Det finnes ikke noe tilsvarende kreditnota i EHF Ordering (unntatt Order Response, men den er til for at selger kan akseptere eller avvise ordren). Vi har derfor valgt å bruke en helt vanlig ordre med negative antall i ordrelinjene:

<cbc:Quantity unitCode="EA" unitCodeListID="UNECERec20">-4</cbc:Quantity>

Vi bruker samme enhetspris som på ordren, men alle andre beløp og summer blir negative.

Merk: Negative antall, beløp og summer fører til valideringsfeil.

I tillegg bruker vi OrderDocumentReference som referanse til den originale ordren:

<cac:OrderDocumentReference>
    <cbc:ID>33</cbc:ID>
</cac:OrderDocumentReference>

Forhåndsbetaling med kredittkort

DIFIs validering gir feilmelding når ordren er betalt med kredittkort, selv om vi mener vi har fulgt beskrivelsen i dokumentasjonen:

<cbc:PrepaidAmount currencyID="NOK">10000</cbc:PrepaidAmount>
<cbc:PayableAmount currencyID="NOK">0</cbc:PayableAmount>

Validatoren sier at PayableAmount skulle vært summen av alle ordrelinjer.