Hvordan sender jeg en faktura til en deltager?

Nytt fra versjon 5.5.0:
Fra denne versjonen så er hele deltagerlisten endret.
For å sende faktura til deltager er det da 2 ulike måter:

1. trykk på navnet til deltageren, så åpnes selve påmeldingen. Scroll ned til det gule feltet, og trykk på på Vis betalinger. Deretter trykker du på selve fakturaen, som vises i blått, og derifra kan du velge "Send faktura".
  2. Velg den (eller flere) som skal motta faktura, huk av til venstre for deres navn i avkrysningsboksen. Etter du har valgt de som skal motta faktura, trykk på Send > Epost. Her skriver du inn emnefelt og innhold i eposten. Trykk på "Innstillinger", så vil det vises alternativ for å inkludere faktura i eposten, huk av på denne. Etter du er fornøyd med tekst, så kan du trykke Send.

------------------------

Gjeldene i versjon før 5.5.0:
Når en aktivitet er konfigurert med fakturabetaling vil fakturaen automatisk opprettes og sendes til deltageren som vedlegg i påmeldingsbekreftelsen. Du kan også sende fakturaen til en eller flere deltagere manuelt.

Nederst i deltagerbildet (trykk Endre på rett deltager i påmeldtlista) finner du Logg. Under fanen Kommunikasjon kan du sende gjeldende faktura eller kreditnota til deltageren.

• Knappen "Send påmeldingsbekreftelse" sender påmeldingsbekreftelsen på samme måte som når deltageren melder seg på, med faktura vedlagt.
  • Knappen "Send faktura xxxxx" eller "Send kreditnota xxxxx" sender en epost med en kort beskjed om at fakturaen eller kreditnotaen er vedlagt.

Under fanen Kommunikasjon > E-post øverst på siden kan du skrive hva du vil i emne og innholdsfeltet og krysse av for at faktura skal inkluderes. Når du trykker Send går meldingen til alle deltagere i listen over. Hvis du bare skal sende til en eller noen deltager(e) er det viktig å filtrere deltagerlisten øverst sånn at bare ønsket deltager vises i listen.

Du kan også sende eldre faktura eller kreditnota ved å velge Økonomi-fanen nederst i deltagerbildet. Der finner du alle fakturaer og kreditnotaer som hører til deltageren i Faktura-historikk. Når du trykker på Send-knappen ved siden av fakturaen sender systemet en epost med en kort beskjed om at fakturaen er vedlagt.

NB! Dere kan også integrerer EHF-ordre, og ha muligheten for å gjøre slikt i eget regnskapssystem.