Hvordan importere deltagere?

MERK: I eldre versjoner er det "Ny" og ikke "Importer".

For den aktuelle aktiviteten (eller spørreundersøkelse), kan du importere deltagere ved å laste opp en fil fra Excel.

Gå inn på "Deltagere" i toppmenyen og velg "Importer".

1. Pass på at kolonnene i Excel-filen du skal importere har akkurat de samme navnene som feltene du har valgt i Påmeldingsskjemaet. Du trenger ikke å ha med alle feltene fra Påmeldingsskjemaet, men de du skal ta med må ligge etter hverandre (i Påmeldingsskjemaet kan du dra og slippe feltene i den rekkefølgen du ønsker dem):

Excelfil:

2. De viktigste kolonnene er som regel fornavn, etternavn, epost og mobil. Andre felt er vanligvis ikke nødvendig.
  3. Etter å ha opprettet Excel filen, trykk på "Velg fil", og finn fram den aktuelle filen.
  4. Vi anbefaler å la statusvalg stå som "Importert (ikke overskriv eksisterende)" (i eldre versjoner heter dette statusvalget "Ny (ikke overskriv eksisterende)).
    Dette kan være viktig hvis det er to med likt navn, slik at man ikke mister den ene deltageren. Alle deltagerne som blir importert fra Excel-filen vil da få status "Importert" mens andre deltagere som allerede ligger inne i deltagerlisten vil beholde den statusen de allerede har.
  5. Anbefaler også å la det være huket av for at "E-postadresse eller telefonnummer er påkrevd", og sørge for at i alle fall ett av disse feltene er påkrevd i påmeldingsskjemaet. Dette er så man kan sende ut personlig invitasjon til deltagerne som blir importert. Viktig at det da er de reserverte feltene for E-post og Mobilnummer som er benyttet.
  6. Trykk Last opp, så skal deltagerne i Excel-filen importeres og være klare til å bli invitert om ønskelig. Du bør se et grønt felt på toppen av siden som viser at importen har vært vellykket.

Om du her får feil, så kan det være:

• Dersom antallet deltagere i deltagerlisten ikke stemmer med det antallet du skulle hatt etter import, eller at du får deltagere "Uten navn" kan dette skyldes duplikater (e-postadresser eller telefonnummer som allerede var registrert)
  • Filen er for stor (kopier ut alle kolonnene med navn, og legg det inn i en helt ny Excel-fil), og prøv på nytt. Selv om det kan se ut som en liten fil, så har Excel noen ganger feil slik at det blir lagret som en veldig stor fil.
  • Det står feil i kolonnenavn (det må stå helt likt som det gjør på Deltager > Import siden). Det kan være så lite som et mellomrom, stor/liten bokstav, bindestrek osv i kolonnenavnene.
  • At flere felter i påmeldingsskjemaet har akkurat samme navn.
  • Feil på e-postadresser eller telefonnummer (sjekk for eksempel at ikke det er noen mellomrom som ikke skal være der)

Opplever du fortsatt feil så er du nødt til å sende oss din importfil. Vi kan ikke hjelpe uten å få tilsendt filen, eller screenshots eller noe mer informasjon.