Hvordan importere deltagere?

Importere deltagerlister i en aktivitet

For den aktuelle aktiviteten (eller spørreundersøkelse), kan du importere deltagere ved å laste opp en fil fra Excel.

Kort oppskrift for import

Gjelder fra versjon 6.4

Før du importerer

• Lag ferdig påmeldingsskjemaet.
  • Lag et regneark med en deltagerliste.
  • Første rad bør være kolonnenavn.

Når du skal importere

• Gå til Deltagere > Import.
  • Velg fil og trykk Last opp.
  • I neste steg skal du koble felt i skjema med kolonner fra regnearket.
  • Trykk Importer, og se på oppsummeringen du får.

Når du har importert

• Gå til deltagerlista og send invitasjon.

Oppskrift for import av deltagere

1. Gå inn på "Deltagere" i toppmenyen og velg "Importer"
  2. Kolonnene i Excel-filen skal ha kolonnenavn i første rad. F.eks: Fornavn, Etternavn, E-post. Det behøver IKKE være i korrekt rekkefølge som i skjema, og heller ikke stavet på riktig måte som i skjema. Dette kan du selv fikse med "dra og slipp" funksjon.
  3. Trykk Velg fil og trykk Last opp.
  4. Neste bildet viser til de felt man har i skjema i orangsje, og de felt som blir med i importen i bllå. Dra og slipp de blå feltene ned slik at de blir grønne om dette er felt som skal være med i importen.

NB: kun blå felt blir med i importen.

5. Vi anbefaler å la statusvalg stå som "Importert (ikke overskriv eksisterende)".

Dette kan være viktig hvis det er to med likt navn, slik at man ikke mister den ene deltageren. Alle deltagerne som blir importert fra Excel-filen vil da få status "Importert" mens andre deltagere som allerede ligger inne i deltagerlisten vil beholde den statusen de allerede har.

6. Anbefaler også å la det være haket av for at "E-postadresse eller telefonnummer er påkrevd", og sørge for at i alle fall ett av disse feltene er påkrevd i påmeldingsskjemaet. Dette er så man kan sende ut personlig invitasjon til deltagerne som blir importert. Viktig at det da er de reserverte feltene for E-post og Mobilnummer som er benyttet.

7. Når du er fornøyd med de blå feltene, kan du trykke på Importer knappen for å laste de inn.
  8. Så vises en oppsummering av importen. Om e-postadresser eller annet er feil, vil dette vises her. Trykk på "gå til deltagerlista" for å se alle deltagere. Nå kan du sende invitasjoner!