GDPR

Denne artikkelen inneholder svar på det mange spør om i forbindelse med GDPR (General Data Protection Regulation) og nye regler fra mai 2018.

GDPR er et meget viktig punkt å følge med på. Vi skal dermed innføre flere aspekter som gjør det enklere for dere som informasjonsansvarlige å kontrollere når dere skal beholde eller slette deltagerinformasjon.

SKAL INNFØRES:

• Dere vil på hver aktivitet få et krav om å sette inn etter hvor lang tid sensitiv data skal slettes, og vanlig data skal slettes.
  • Disse kravene som dere setter på aktiviteten, vil vises til deltageren ved utfylling av samtykke felt.
  • Vi vil sette inn punkt på ethvert felt i skjema, hvor dere må velge om dette er sensitiv eller ikke sensitiv.

ELLERS:

• Vi har lagt inn et påkrevd felt i skjema som omhandler at man må samtykke. Les mer HER.
  • Vi har databehandleravtale. Vi benytter Datatilsynet sin mal, og det er bare å si ifra om dere vil at begge parter skal skrive under. Dere kan også sende deres egen, så kan vi signere på den.
  • Alt blir lagret i deres egen installasjon, på servere som står i Norge, nærmere bestemt Oslo og Bergen.
  • Vi utgir ingen informasjon til tredjepart.
  • Vi har SMS verifisering på deltagerinformasjonsnivå, les mer HER